HKEEM på Hundorp2021 | Foto: Ida Bjørvik

Framtid

Dette er ungdommen sin dag, og det er dei som er ansvarlege for innslaga. Vi får sjå kva dei har jobba med dei siste månadene, og deira tankar om tida vidare.

Programleiarar for dagen er Iman Meskini og Sofie Frost, begge kjende for deira tydelege meiningar og evne til å formidle.

Dagen blir avslutta med HKEEM – bli med!

}

05.21

Hagen

«Sola stod opp» – morgonkonsert

Soloppgangskonsert i samarbeid med Peer Gynt-stemnet. Kunstnarisk leiar i Peer Gynt AS, Ellen Horn les frå Heimskringla. Deretter vil Heidi Gjermundsen Broch og Oslo Strings gi deg ei musikalsk oppleving i det ein ny dag startar.

For dei som er tidleg oppe – eller seint i seng – byr Dale-Gudbrands Gard på morgonkaffe når du kjem og champagnefrukost etter konserten.
Kaffe/frukost kr 160,- per person.
Champagnefrukost kr 295,- per person.

Få billettar i sal.

}

12.21

Dale-Gudbrands gard

Marknadsplassen opnar

Bodar opnar for dagen. Sjå tradisjonelt handverk frå vikingtida, med mogleik for å kjøpe med seg fine minne, bakst og gjenstandar.

Medlemar frå 4H i heile Midt-Gudbransdalen har starta arbeidet med å produsere varar på gamalt vis. Dei ulike 4H-gruppene har eigne tema, og gruppene skal jobbe med ull, tre og mat. Dei ferdige produkta blir å få kjøpt på marknadsplassen. 

  • Medlemar frå Gudbrandsdalsvegen har eigne bodar.
  • Barnehage-utstillinga visast i gymsalbygget.
  • Prøveborring på Olavshaugen.
  • Hidden – ei virtuell reise tilbake til vikingtida.
  • Det blir óg utstilling av kunstprosjekt fra vårhalvåret.
}

HeIle dagen

Dale-Gudbrands gard

Hidden

Korleis var det å vera barn og ungdom i vikingtida? Med Hidden kan du sjølv vera barnet som går rundt på Dale-Gudbrands Gard og sjå omgivnadene slik vi trur dei var.

}

12:00

Hundorp Bru

Vikingskipet kjem

Vikingskipet har nå rodd i tre dagar frå Losna. No kjem det til Hundorp, bli med og ta det i mot!

}

12:21 - 15:21

Teltet

Ungdomsprosjektet

I heile år har det pågått olike prosjekt i regi av ungdommar i hele fylket. Disse visast både live og via stream.

Kva

I løpet av jubileumsåret 2021 har og skal Hundorp 2021 arrangere ulike ungdomsverkstader. Felles for alle, er at ein profesjonell kunstnar eller utøvar i sin sjanger, møter ungdom i sitt lokalmiljø. Ungdommane er i utgangspunktet del av ei gruppe, ein organisert aktivitet. I jubileumsåret skal dei i møte med den profesjonelle og aktiviteten dei gjer saman, reflektere over spørsmål knytt til Nasjonaljubileet – NORGE I TUSEN ÅR, og Hundorp 2021 spesielt, som; kva er nåtida sitt klubbeslag, kva endringar står vi ovanfor? Dei reflekterer over kva som er bra med å bu i Norge i dag og kva dei tenkjer om sitt eige liv og kvar dei er om ti år frå no.

På tusenårsfesten kan du sjå resultata av desse kulturmøta. Kanskje fører det til endring, kanskje ikkje.

Prosjekta er eit samarbeid mellom Hundorp 2021, UKM og lokale aktørar i Innlandet fylke

}

12:21 - 13:21

Hovudscena

Slagkraft! Sofie Frost, Iman Meskini, Synne Vo, DÅM, Loftet

Laurdagen både opnar og avsluttar med eit brak! Sofie Frost og Iman Meskini leier an, vi får musikk frå Synne Vo og DÅM saman med dansarar frå Vinstra vidaregåande skule og Loftet Dansestudio. Verdspremiere på ein ny Hundorp-låt!

Det blir og ei samtale mellom Sofie Frost, Iman Meskini, Synne Vo og Amund Grytting: Vi vil lære av ungdom, høyre deira stemmer, sjå deira uttrykk og kanskje få ei kjensle av kva som er nåtidas klubbeslag, kva som er den største endringa vi står ovanfor i dag. Kven er betre enn ungdom sjølve til å formidle dette?

Billettar må bestillast på førehand. Ved behov for handicap-plass må du velge BAKRE seksjon som plassering. 

Ta med sitteunderlag eller eigen stol. Paraply ikkje tillatt.

}

15.21

Hovudscena

Slagkraft! HKEEM

Norsk-nigersk-ghanesiske Abdulhakim «Hkeem» Hassane, bedre kjent som «Hkeem», kallar seg sjølv ein stolt østkantgut og står bak mange kjente hitlåtar. Han er ein norsk rappar, songar og låtskrivar frå Stovner i Oslo.

Hkeem og ungdomsvenen Temur Baig fekk sitt gjennombrot med låta «Fy faen» som rulla over det ganske land våren 2017, som også var med i NRK-serien SKAM. Same året vart dei nominert i kategorien «årets låt» under P3 Gull og vann Spellemannprisen for årets låt.

Hkeem har seinare vunne enda ein Spellemannpris for musikkvideoen til Ghettoparasitt, og i vinter var han å sjå i «Hver gang vi møtes» på TV2.

Billettar må bestillast på førehand. Ved behov for handicap-plass må du velge BAKRE seksjon som plassering. 

Ta med sitteunderlag eller eigen stol. Paraply ikkje tillatt.

}

16.21

Dale-Gudbrands gard

Marknadsplassen stengjer

Tusenårsfesten er ovar for denne gang. Takk for laget!

kontakt oss

Bjørn Kjellsson Sletten
Prosjektleiar
tlf 974 71 997
[email protected]

Stian Stø Dørum
Prosjektmedarbeidar
tlf. 975 31 345
[email protected]

følg oss

norge i tusen år

Norge i tusen år